Susu Kambing Wildan

susu wildan

Susu Kambing Wildan ternyata kaya dengan khasiat yang bukan sahaja khusus untuk tumbesaran kanak-kanak, malah turut sesuai untuk diamalkan oleh golongan dewasa bagi membantu meningkatkan tahap kesihatan dan kecergasan jasmani.

Susu Kambing Wildan hadir dalam 2 perisa yang enak:

Asli
Coklat

Kandungan: 500g

Susu kambing sebenarnya mengandungi lebih banyak nutrien berbanding dengan susu lembu. Ia mengandungi antibodi atau immunoglobulin yang merupakan sejenis protein yang bertindak membasmi kuman bagi mencegah kerosakan sel tubuh serta melindungi tubuh daripada jangkitan penyakit.

Susu kambing sememangnya sesuai untuk diamalkan oleh semua peringkat umur termasuklah kanak-kanak kerana ia bukan sahaja penting untuk memelihara tumbesaran dan tahap kesihatan yang optima, malah kaya dengan kandungan fosforus yang bertindak mengaktifkan sel otak sekaligus dapat menjana keupayaan minda mereka.

Ibu yang menyusukan anak juga amat disarankan untuk mengamalkan susu kambing bagi menggalakkan penghasilan dan kepekatan susu badan seterusnya dapat membantu memelihara proses tumbesaran si manja anda.

KHASIAT SUSU KAMBING WILDAN

Membekalkan nutrien yang penting untuk kesihatan tubuh badan
Meningkatkan kecergasan tubuh badan
Memelihara proses tumbesaran yang sihat dan sempurna
Menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh daripada jangkitan penyakit
Membantu menguatkan tulang dan otot
Melancarkan proses penghadaman
Menggalakkan kecerdasan dan kecergasan minda
Membekalkan tenaga agar si manja anda aktif dan cergas
Tidak akan menyebabkan masalah alahan
Sesuai untuk kanak-kanak berusia 6 bulan ke atas
Ia juga sesuai untuk diambil oleh golongan dewasa terutamanya ibu hamil, ibu yang menyusukan anak serta para pelajar

KANDUNGAN SUSU KAMBING WILDAN

Susu Kambing: Susu kambing kaya dengan khasiat dari sumber protein, vitamin A, vitamin B1, vitamin D, riboflavin, choline dan inositol yang membantu menyembuhkan luka, mengukuhkan tulang dan otot, dan menggalakkan pertumbuhan semula sel dalam tubuh serta memelihara sistem imunisasi bagi mencegah jangkitan penyakit. Selain menyingkirkan toksin dalam tubuh serta melancarkan sistem pencernaan, susu kambing juga berupaya membantu proses tumbesaran dan perkembangan mental di samping mengukuhkan tulang dan otot, menstabilkan tahap kolestrol, serta memelihara sistem saraf.
Koko: Koko kaya dengan khasiat dari sumber kalsium, Vitamin A dan karbohidrat serta tinggi kandungan antioksida yang berperanan meneutralkan kesan radikal bebas, membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, menggalakkan pertumbuhan semula sel, memelihara kesihatan kulit, rambut, tulang, gigi dan penglihatan di samping membekalkan tenaga kepada tubuh badan, sistem saraf dan bahagian otak seterusnya menjana kecergasan dan kecerdasan minda.
Gula: Selain menambah rasa manis ke dalam minuman, gula mempunyai kandungan kalori yang tinggi yang berperanan untuk meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan.
Bahan Pengemulsi: Bahan pengemulsi yang diperoleh dari sumber yang suci dan selamat ini bertindak melarutkan kandungan di dalam produk ini bagi menggalakkan keberkesanannya.

rona-rona

Butik Rona-rona Level 1, Bangi Gateway Shopping Complex, Seksyen 15, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss